Online Tutorials & Training Materials | STechies.com
Register Login

Network Infrastructure Configuring Windows Server 2008 Interview Questions

|| || 0 Download

Network Infrastructure Configuring Windows Server 2008 Interview Questions
Stechies

1.Your company has a main office and two branch offices. Domain controllers in the main office host an Active Directory-integrated zone.

The DNS servers in the branch offices host a secondary zone for the domain and use the main office DNSservers as their DNS Master servers for the zone.The company adds a new branch office. You add a member server named Branch3 and install the DNS Server server role on the server. You configure a secondary zone for the domain. The zone transfer fails.You need to configure DNS to provide zone data to the DNS server in the new branch office. What should you do?

A.Run dnscmd by using the ZoneResetMasters option.
B.Run dnscmd by using the ZoneResetSecondaries option.
C.Add the new DNS server to the Zone Transfers tab on one of the DNS servers in the main office.
D.Add the new DNS server to the DNSUpdateProxy Global security group in Active Directory Users andComputers.

Answer: C

2 . Your company has a single Active Directory domain. All servers run Windows Server 2008. You install an additional DNS server that runs Windows Server 2008. You need to delete the pointer record for the IP address 10.3.2.127. What should you do?

A.Use DNS manager to delete the 127.in-addr.arpa zone.
B.Run the dnscmd /RecordDelete 10.3.2.127 command at the command prompt.
C.Run the dnscmd /ZoneDelete 127.in-addr.arpa command at the command prompt.
D.Run the dnscmd /RecordDelete 10.in-addr.arpa. 127.2.3 PTR command at the command prompt.

Answer: D

3.Your company has a server named Server1 that runs a Server Core installation of Windows Server 2008, and the DNS Server server role. Server1 has one network interface named Local Area Connection.The static IP address of the network interface is configured as 10.0.0.1. You need to create a DNS zone
named local.contoso.com on Server1. Which command should you use?

A.ipconfig /registerdnslocal.contoso.com
B.dnscmd Server1 /ZoneAdd local.contoso.com /DSPrimary
C.dnscmd Server1 /ZoneAdd local.contoso.com /Primary /file local.contoso.com.dns
D.netsh interface ipv4 set dnsserver name=local.contoso.com static 10.0.0.1 primary

Answer: C

4. Your company has an Active Directory domain named ad.contoso.com. All client computers run Windows Vista. The company has recently acquired a company that has an Active Directory domain named ad.fabrikam.com. A two-way forest trust is established between the ad.fabrikam.com domain and the ad.contoso.com domain.

You need to edit the ad.contoso.com domain Group Policy object (GPO) to enable users in the ad.contoso.com domain to access resources in the ad.fabrikam.com domain. What should you do?

A.Configure the DNS Suffix Search List option to ad.contoso.com, ad.fabrikam.com.
B.Configure the Allow DNS Suffix Appending to Unqualified Multi-Label Name Queries option to True.
C.Configure the Primary DNS Suffix option to ad.contoso.com, ad.fabrikam.com. Configure the Primary DNS Suffix Devolution option to True.
D.Configure the Primary DNS Suffix option to ad.contoso.com, ad.fabrikam.com. Configure the Primary DNS Suffix Devolution option to False.

Answer: A

5.You manage a domain controller that runs Windows Server 2008 and the DNS Server server role. The DNS server hosts an Active Directory-integrated zone for your domain. You need to provide a user with the ability to manage records in the zone. The user must not be able to modify the DNS server settings. What should you do?

A.Add the user to the DNSUpdateProxy Global security group.
B.Add the user to the DNSAdmins Domain Local security group.
C.Grant the user permissions on the zone.
D.Grant the user permissions on the DNS server.

Answer: C

6. Your company has a single Active Directory forest that has an Active Directory domain named na.contoso.com. A server named Server1 runs the DNS Server server role. You notice stale resource records in the na.contoso.com zone. You have enabled DNS scavenging on Server1. Three weeks later, you notice that the stale resource records remain in na.contoso.com. You need to ensure that the stale resource records are removed from na.contoso.com. What should you do?

A.Stop and restart the DNS Server service on Server1.
B.Enable DNS scavenging on the na.contoso.com zone.
C.Run the dnscmd Server1 /AgeAllRecords command on Server1.
D.Run the dnscmd Server1 /StartScavenging command on Server1.

Answer: B

7. Your company has a domain controller that runs Windows Server 2008 and the DNS role. The DNS domain is named contoso.com. You need to ensure that inquiries about contoso.com are sent to dnsadmin@contoso.com. What should you do?

A.Create a Signature (SIG) record for the domain controller.
B.Modify the Name Server (NS) record for the domain controller.
C.Modify the Service Location (SRV) record for the domain controller.
D.Modify the Start of Authority (SOA) record on the domain controller.

Answer: D

8. Your company has two servers that run Windows Server 2008 named Server2 and Server3. Both servers have the DNS Server server role installed. Server3 is configured to forward all DNS requests to Server2. You update a DNS record on Server2. You need to ensure that Server3 is able to immediately resolve the updated DNS record. What should you do?

A.Run the dnscmd . /clearcache command on Server3.
B.Run the ipconfig /flushdns command on Server3.
C.Decrease the Time-to-Live (TTL) on the Start of Authority (SOA) record of na.contoso.com to 15 minutes.
D.Increase the Retry Interval value on the Start of Authority (SOA) record of na.contoso.com to 15 minutes.

Answer: A

9. Your company has a single Active Directory forest that has a domain in North America named na.contoso.com and a domain in South America named sa.contoso.com. The client computers run Windows Vista. You need to configure the client computers in the North America office to improve the name resolution response time for resources in the South America office. What should you do?

A.Configure a new Group Policy object (GPO) that disables the Local-Link Multicast Name Resolution feature. Apply the policy to all the client computers in the North America office.
B.Configure a new Group Policy object (GPO) that enables the Local-Link Multicast Name Resolution feature. Apply the policy to all the client computers in the North America office.
C.Configure a new Group Policy object (GPO) that configures the DNS Suffix Search List option to sa.contoso.com, na.contoso.com. Apply the policy to all the client computers in the North America office.
D.Configure the priority value for the Service Location (SRV) records on each of the North America domain controllers to 5.

Answer: C

10. Your company has an Active Directory forest. All domain controllers run the DNS Server server role. The company plans to decommission the WINS service. You need to enable forest-wide single name resolution. What should you do?

A.Enable WINS-R lookup in DNS.
B.Create Service Location (SRV) records for the single name resources.
C.Create an Active Directory-integrated zone named LegacyWINS. Create host (A) records for the single name resources.
D.Create an Active Directory-integrated zone named GlobalNames. Create host (A) records for the single name resources.

Answer: D

11. Your company has a main office and a branch office. The main office has a domain controller named DC1 that hosts a DNS primary zone. The branch office has a DNS server named SRV1 that hosts a DNS secondary zone. All client computers are configured to use their local server for DNS resolution. You change the IP address of an existing server named SRV2 in the main office. You need to ensure that SRV1 reflects the change immediately. What should you do?

A.Restart the DNS Server service on DC1.
B.Run the dnscmd command by using the /zonerefresh option on DC1.
C.Run the dnscmd command by using the /zonerefresh option on SRV1.
D.Set the refresh interval to 10 minutes on the Start of Authority (SOA) record.

Answer: C

12.Your company has a network that has an Active Directory domain. The domain has two servers named DC1 and DC2. You plan to collect events from DC2 and transfer them to DC1. You configure the required subscriptions by selecting the Normal option for the Event delivery optimization setting and by using the HTTP protocol. You discover that none of the subscriptions work. You need to ensure that the servers.support the event collectors. Which three actions should you perform?
(Each correct Answer: presents part of the solution. Choose three.)

A.Run the wecutil qc command on DC1.
B.Run the wecutil qc command on DC2.
C.Run the winrm quickconfig command on DC1.
D.Run the winrm quickconfig command on DC2.
E.Add the DC2 account to the Administrators group on DC1.
F.Add the DC1 account to the Administrators group on DC2.

Answer: A,D,F

13. Your company has a network that has 100 servers. A server named Server1 is configured as a file server. Server1 is connected to a SAN and has 15 logical drives. You want to automatically run a data archiving script if the free space on any of the logical drives is below 30 percent. You need to automate the script execution. You create a new Data Collector Set. What should you do next?

A.Add the Event trace data collector.
B.Add the Performance counter alert.
C.Add the Performance counter data collector.
D.Add the System configuration information data collector.

Answer: B

14 You have 10 standalone servers that run Windows Server 2008. You install Windows Server Update Services (WSUS) on a server named Server1. You need to configure all of the servers to receive updates from Server1. What should you do?

A.Configure the Windows Update settings on each server by using the Control Panel.
B.Run the wuauclt.exe /detectnow command on each server.
C.Run the wuauclt.exe /reauthorization command on each server.
D.Configure the Windows Update settings on each server by using a local group policy.

Answer: D

15. Your company has a server named DC1 that runs Windows Server 2008. DC1 has the DHCP Server server role installed. You find that a desktop computer named SALES4 is unable to obtain an IP configuration from the DHCP server.

You install the Microsoft Network Monitor 3.0 application on DC1. You enable P-mode in the Network Monitor application configuration. You plan to capture only the DHCP server-related traffic between DC1 and SALES4.

The network interface configuration for the two computers is shown in the following table.

  DC1 SALES4
IP address 192.168.2.21 169.254.15.84
MAC address 00-0A-5E-1C-7F-67 00-17-31-D5-5E-FF

You need to build a filter in the Network Monitor application to capture the DHCP traffic between DC1 and SALES4. Which filter should you use?

A.IPv4.Address == 169.254.15.84 && DHCP
B.IPv4.Address == 192.168.2.1 && DHCP
C.Ethernet.Address == 0x000A5E1C7F67 && DHCP
D.Ethernet.Address == 0x001731D55EFF && DHCP

Answer: D

16.You perform a security audit on a server named Server1. You install the Microsoft Network Monitor 3.0 application on Server1. You find that only some of the captured frames display host mnemonic names in the Source column and the Destination column. All other frames display IP addresses. You need to display mnemonic host names instead of IP addresses for all the frames. What should you do?

A.Create a new display filter and apply the filter to the capture.
B.Create a new capture filter and apply the filter to the capture.
C.Populate the Aliases table and apply the aliases to the capture.
D.Configure the Network Monitor application to enable the Enable Conversations option. Recapture the data to a new file.

Answer: C

17.You perform a security audit of a server named CRM1. You want to build a list of all DNS requests that are initiated by the server. You install the Microsoft Network Monitor 3.0 application on CRM1. You capture all local traffic on CRM1 for 24 hours. You save the capture file as data.cap. You find that the size of the file is more than 1 GB. You need to create a file named DNSdata.cap from the existing capture file that contains only DNS-related data. What should you do?

A.Apply the display filter !DNS and save the displayed frames as a DNSdata.cap file.
B.Apply the capture filter DNS and save the displayed frames as a DNSdata.cap file.
C.Add a new alias named DNS to the aliases table and save the file as DNSdata.cap.
D.Run the nmcap.exe /inputcapture data.cap /capture DNS /file DNSdata.cap command.

Answer: D

18. Your company has a main office and one branch office. The main office has a print server named Printer1. The branch office has a print server named Printer2. Printer1 manages 15 printers and Printer2 manages seven printers. You add Printer2 to the Print Management console on Printer1. You need to send an automatic notification when a printer is not available. What should you do?

A.Configure an e-mail notification for the Printers With Jobs printer filter.
B.Configure an e-mail notification for the Printers Not Ready printer filter.
C.Enable the Show informational notifications for local printers option on both print servers.
D.Enable the Show informational notifications for network printers option on both print servers.

Answer: B

19.You have a server that runs Windows Server 2008. You create a new quota template. You apply quotas to 100 folders by using the quota template. You need to modify the quota settings for all 100 folders. You must achieve this goal by using the minimum amount of administrative effort. What should
you do?

A.Modify the quota template.
B.Delete and recreate the quota template.
C.Create a new quota template. Modify the quota for each folder.
D.Create a file screen template. Apply the file screen template to the root of the volume that contains the
folders.

Answer: A

20.Your company has a domain with multiple sites. You have a domain-based DFS namespace called contoso.comManagement. The contoso.comManagement namespace hierarchy is updated frequently. You need to configure the contoso.comManagement namespace to reduce the workload of the PDC emulator. What should you do?

A.Enable the Optimize for scalability option.
B.Enable the Optimize for consistency option.
C.Set the Ordering method option to Lowest cost.
D.Set the Ordering method option to Random order.

Answer: A


 Download attached file.

You must be Logged in to download this file

Related Articles